maanantai 28. toukokuuta 2012

Laahaava raakile, olkaa hyvät!

Hmm. Joko olen nyt täysin pähkähulluna heittämässä itseäni leijonien (toisin sanoen anonyymien, musiikkikaikkitietävien, "vasta valmistuneiden lauluopettajien" ynnä muiden vastaavien) armoille tai sitten teen kerrankin jotain, mitä yleensä niin paljon pelkään, eli repäisen ja uskallan kerrankin tehdä jotain mukavuusalueeni ulkopuolelta ja yritän polvet tutisten seistä tempaukseni takana. 

No joo. Joka tapauksessa. Lauluvideota on aina silloin tällöin toivottu, joten nyt sitä sitten tulisi (oh my). Tällaista kappaletta raakiletta minä olen nyt tänään työstänyt. Videossa on niin monia juttuja pielessä, että voisin listata niitä vaikka A4-arkin verran, mutta menkööt, blogiin tuleva kotivideohan se vain on! Kamerasta loppui akku, enkä sitten jaksanut odotella sen latautumista sen verran, että olisin kuvannut version, jossa en soita ja laula vähän sinne päin ja jossa ylipäätänsä tietäisin muutenkin, mitä olisin tekemässä.

Kuuntelin videon varmaan sata kertaa ja mietin, kehtaako tätä edes julkaista, sillä siitepölyallergia ja ilman minkäänlaisia äänentoistolaitteita kotona äherretty video osaavat olla aika armottomia etenkin pidempien äänien ja ylipäätänsä äänenlaadun suhteen, mutta olen kyllä tietoinen näistä epäkohdista ja ajoittain mukaan livahtaneista epävireyksistäkin, joita niin kovasti itse inhoan. Ja lauluopettajan kanssa sitten kyllä työstetään aina teknisiä keskeneräisyyksiä eteenpäin. ;-)

Mutta tässä minä nyt olen, avoimesti epätäydellisenä teidän armoillanne, laulamassa ja soittamassa vähän miten sattuu. Kiitos, anteeksi ja olkaapa hyvät, miten sen nyt ottaisi!


Lokki kirkuu ikkunan takaa,
kuin vaatien päästä sisään
Enhän minä päästänyt sinuakaan,
vaikka salaa vierees tahdoin nukahtaa,
nyt mua pelottaa

Hiostava kesäyö,
aluslakana tarttuu ihoon
Sinä sulaudut uniini,
niin huomaamattoman kevyesti,
etten osaa sanoa vastaan
vaan mä antaudun kokonaan

Aamu tekee tuloaan,
lokit ovat hiljentyneet
Niin kuin sinä, joka muiden lailla
kyllästyit mua odottamaan

Anna anteeksi,
sinut mä haluan,
mutta aamuaurinko paljastaa liikaa

Hiostava kesäyö,
aluslakana tarttuu ihoon
Sinä sulaudut uniini
niin huomaamattoman kevyesti,
etten osaa sanoa vastaan,
vaan mä antaudun kokonaan

Kiharalle kääntyneet niskavillat
painuvat tyynyä vasten
Suljen silmäni ja toivon salaa,
että niitä vasten painuisivat huulesi,
aivan kuin unissani

Hiostava kesäyö,
aluslakana tarttuu ihoon
Sinä sulaudut uniini
niin huomaamattoman kevyesti,
etten osaa sanoa vastaan,
vaan mä antaudun kokonaan
ja unissani sut saan

Sydämeni takoo tuhatta ja sataa, sillä tiedän, että tämän jälkeen painan "julkaise teksti" -nappia. Ja tällä kertaa tulen julkaisemaan itselleni jotain niin pelottavaa ja henkilökohtaista. Ja olipa yleisö armollinen tai armoton (se nähdään sitten!), yay, minä tein sen! Minä uskalsin. Kerrankin.

91 kommenttia:

 1. No hyvä kun julkasit, aivan mahtavaa kuunneltavaa! :)

  http://fashionbeautymylife.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, olipas upea! Toivottavasti sua saa jatkossa kuunnella enemmänkin :)

   Poista
  2. Voi kiitoksia hirmuisesti Anna! :)

   Poista
  3. Kiitos tuhannesti Noora! :) Toivon itsekin, että uskaltaudun julkaisemaan lauluvideoita myös jatkossa. Ehkä se tämän ensimmäisen jälkeen helpottuu. :)

   Poista
 2. Kaunis kappale ja teksti! Joissain kohdissa kuulostit ihan Terhi Kokkoselta, mikä on siis todellakin positiivinen asia :) Sulla on herkkä ja ihanan heleä ääni. Jatka rohkeasti vaan sun oman jutun tekemistä, toivotan sulle kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mielettömästi. :) Nyt hymyilyttää.

   Poista
 3. Mä oon kyllä täysin musiikki-rookie enkä tosiaan tiedä oikeastaan mistään mitään, mutta sen tiedän, mikä mun mielestä kuulostaa hyvältä, ja multa ainakin saat kehut :) Sulla on upea ääni!

  VastaaPoista
 4. Huh, tuohan oli tosi hienoa! Eikä todellakaan kuulunut mitään epävireyksiä!

  VastaaPoista
 5. Upeaa! Ihanaa että uskalsit julkaista tämän meille kuunneltavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvoin tämän videon julkaisua valehtelematta varmaan koko päivän, kunnes minulla meni totaalisesti hermot itseni kanssa ja päätin lopulta julkaista videon kaikkine minua häiritsevine virheineenkin, mutta nyt on sellainen fiilis, että onneksi uskalsin. :) Kiitos!

   Poista
 6. Kaunis ääni sinulla Christina! Onko kappalekin siis omaa tuotantoa? Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :) Ja kyllä, kappale on oma kehitelmä. :)

   Poista
 7. Aivan upeaa! En oo mikään musiikkitietäjä mut tää kuulosti ihanalta :) En jotenki osannu kuvitella sulle tollasta ääntä ja ihan positiivinen yllätys oli kyllä :))

  -ansku

  VastaaPoista
 8. hienosti vedät ! jotenkin hmm kuulostat vanhemmalta ? tai jotain , en tiiä , hyvältä kuulostaa kuitenkin :)

  VastaaPoista
 9. Voi Christina, ihanaa että uskalsit! Olet sii tehnyt itse tuon biisinkin, sanoitusta myöden? Oli tosi hieno! Äänesi on ihan älyttömän kaunis. Toinen kertsi meni ihan täydellisesti ja viimeinen kertsi viimeisellä kerralla. Noissa kohdissa oikein kuuli että olet kappaleessa sisällä ja olit jotenkin helpottunut ja kaikki tapahtui vaivattomasti. Kaikki epäpuhtaudet tulivat siis vain epämukavasta tilanteesta kun tiesit miksi biisiä nauhoitat. Epäpuhtauksista viis, sä olet todella lahjakas!

  Mies kuuli kun kuuntelin kappaletta. Ensin kysyi onko laulaja Terhi Kokkonen. Mies ei tykkää Terhistä ja totesikin kun laulu loppui että ei tuo ollut Terhi, tuo tyttö lauloi paljon kauniimmin. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei apua, tuo kommenttini kuulostaa juuri sellaiselta besserwisserlaulunopelta mikä todellakaan ei ollut tarkoitus!!! Tarkoitus oli siis vain sanoa että kaikki epätäydellisyys mitä itse tuossa tekstissä mollasit johtui vain tilanteesta ja heikosta äänentoistosta. Toivottavasti et pahastunut kommnetistani, sen piti olla kehu joka saattaa kriittisen ihmisen silmissä (sinun tässä tilanteessa kun olet laittanut itsesi likoon täysillä) muuttua ihan väärään suuntaan. :)

   Poista
  2. Ei huolta Nina, en todellakaan pahastunut tai ottanut kommenttiasi vastaan sillä tavalla. :) Päinvastoin olin tyytyväinen, että ymmärsitkin juuri sen, että hieman epävarmassa ja jännittävässä tilanteessa äänikin reagoi, mikä nyt onkin ihan normaalia ja ajoittain paistaa läpi tässäkin videossa. ;)

   Päinvastoin olin erittäin otettu kommentistasi, kiitos siis ihan mielettömästi. :) Ihanaa vain, kun kommentoit juuri niin kuin kommentoit, minulle jäi siitä vain todella hyvä mieli. :)

   Poista
 10. Ihana, ihana, ihana!! Kiitos kun jaoit tämän meidän kanssa, uskon että se vaati rohkeutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Voin kyllä sanoa, että jännitti ihan hirmuisesti julkaista video täällä, mutta olen kyllä tyytyväinen, että kerrankin uskalsin. Olen nysvöillyt ja ujostellut musiikin suhteen ihan liian pitkään!

   Poista
 11. Vautsi! Oonkin toivonut,että tällaista tulis joskus kuultavaksi ja kaunista oli. Tykkäsin todella paljon :)

  VastaaPoista
 12. Olipa kaunis biisi! Ihanat sanoitukset <3 Ja sulla on tosi kaunis ääni. Kiva, että julkaisit tän.

  VastaaPoista
 13. Ihanan koskettava biisi. Tosi kiva että uskalsit julkaista tämän. Mietin just et jos tää ois levy, niin tulis varmaan ostettua. :)

  -Inthannon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mielettömästi. :) Ihana kuulla! Toivon kyllä oikein kovasti, että joskus pääsisin vielä tekemään biisejä levyllekin, mutta ne ovat jo aika isoja unelmia sellaiset!

   Poista
 14. kiitos kun et käyttänyt I-V-vi-IV:tä <3

  kun tätä on vajaa kymmenisen kertaa tullut loopattua jo niin pakko todeta, että tää käyttämäs progressio on kyllä sitten loistava. Tämän kaiken lisäksi äänesi on suorastaan upea! En edes parilla ekalla kerralla kuullut mitään epäpuhtauksia kun keskityin vaan fiilistelemään biisiä :)

  aijai... eihän tän kuuntelemista pysty lopettamaan! joutui opettelemaan soinnutkin... anteeksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitos ihan mielettömästi! :) Ja ihanaa vain kuulla, että tykästyit ja että soinnutkin tuli opeteltua! :D

   Poista
 15. niin kaunis ja herkkä niin kappale kuin sinun äänesikin! iso peukku uskalluksesta :)

  VastaaPoista
 16. Ihana Christina! Todella kaunis kappale ja ääni. :)

  VastaaPoista
 17. Aivan ihanaa Christina!!! Todellakin tätä kuuntelisi enemmänkin esim sen levyn verran ;) Oon sun fani (okei ollu jo monta vuotta ;))!
  Toivotan niin paljon onnea musiikin tielle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihana! :) Toivotaan, että saatte joskus kuulla enemmänkin! ;)

   Poista
 18. Sulla on ihana lauluääni! Hienoa että uskalsit laittaa tän videon, todella mahtava:)

  -Liina_

  VastaaPoista
 19. Upea kappale ja sulla on aivan ihana ääni! Hienoa, että uskalsit! :)

  VastaaPoista
 20. Voi, kaunista! Ihana lauluääni ja hienot sanat, osasin samaistua. Tuli jotenkin alussa ihan SMG mieleen sanoista ja äänestäsi - mutta ehkä se johtuu siitä, että juuri kuuntelin ko. bändiä minuutti sitten. :D Saat kyllä olla ylpeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Joa! :) Kyllä lämmitti mieltä! :)

   Poista
 21. Upeaa että rohkenit laittaa osaamisesi tänne meillekin kuultavaksi, todella koskettavan kaunis kappale ja ihanat sanat! (: Varsinkin tuo ennen viimeistä kertsiä tullut osa laittoi oikein kylmät väreet menemään selkää pitkin. Olet tosi taitava! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mielettömästi! <3 Apua, olen täällä nyt ihan hämmennyksen ja superonnellisuuden sekaisissa tunteissa!

   Poista
 22. Huh kylmiäväreitä ! Ch olet ihana ja lahjakas :) Mahtavaa että uskalsit laittaa videon tänne !

  VastaaPoista
 23. Kaunistahan se oli! Hyvä kun uskalsit, isot propsit meikäläiseltä! :)

  VastaaPoista
 24. Jos tää oli sun mielestä laahaava raakile niin öö mitähän mun upeet laulan-suihkussa-ja-saippuaa-menee-silmään-versiot on.. :D Sulla on niin ihana ääni ja oon esim. päättäny jo ajat sitten että sää ja Eepu laulatte mun häissä!! Ja ps tuleva naapuri, jos haluut niin voin vaikka kuvata sua tai opettaa sut tekemään lisää lauluvideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tuun supermielelläni laulamaan kyllä sitten! :) Ja vähän olis kivaa, innostuin tosta ideasta nyt ihan hirmuisesti! Joo joo! :)

   Poista
 25. Voi, aivan upea! ja tosi koskettava, tuli oikeen tippa linssiin :) ja mahtava sanoitus. Hyvä sinä!! :))

  VastaaPoista
 26. Vautsi Christina!! Hienoa, että uskalsit! Tätä lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Toivottavasti saatte pian lisää kuunneltavaa! ;)

   Poista
 27. Tosi kaunis laulu. Liikutuin ja itkin. Hienoa!

  VastaaPoista
 28. Ihana Christina! Mahtavaa, että uskaltauduit. Voit tosiaan olle ylpeä itsestäsi, monessa mielessä! Tosi kaunis kappale ja laulat niin kauniisti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso ja lämmin kiitos Kirsi! :) Merkkaa paljon minulle! :)

   Poista
 29. Ihana biisi, ihana ääni, ihana sinä! Sait mut itkemään sillon synttäreilläs sillä laululla ja voin kertoa että oli nytkin tippa linssissä ! Lisäääää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Voi ihanuus! Toivottavasti tulee lisää, niin biisejä kuin uskallustakin! :) Kiitos! <3

   Poista
 30. Ihana. Aivan ihana. Kuutelin tätä töllä ja piti heti aamulla laittaa uudelleen soimaan. Äänesi ja sanoitus ovat molemmat ihan äärimmäisen kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jonna! :) Ihanaa kuulla. :)

   Poista
  2. Hei, vielä sellainen että kokoan taas tämän hetken soundtrackia blogin puolelle ja no, rehellisesti oon kuunnellut tän videon tänään jo kymmenen kertaa ja ottaisin sen mielelläni mukaan listalle. Eli saako sen laittaa Polka Dotsiin? :)

   Poista
  3. Voi apua sentään, ihanaa kuulla, totta kai saa laittaa! :)

   Poista
 31. Aivan ihanat sanat! Jotenkin niin haikea fiilis ja voih, ihana! Mahtavaa christina!

  VastaaPoista
 32. Erittäin kauniit sanat tässä kappaleessa :) Ei ollut mitään tusinasanotusta, vaikka rakkaudesta kappale kertoikin. Very nice! Ja sun ääni tuli mulle tosi yllätyksenä, kun en ole koskaan kuullut sun laulavan. Joku kommentoi täällä, että sun ääni on jollakin tapaa aikuinen ja sitä se on! Siis toi oli pelkästään positiivinen kommentti :)

  p.s. Kuvakulma näin pianistin näkökulmasta ei ollut ehkä paras mahdollinen :D

  -Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitos ihan mielettömästi! :) Ja haha, olet harvinaisen oikeassa kuvakulman suhteen. :D Täytyy keksiä joku hyvä kameranvirityskeino sitten ensi kerralla. :DD

   Poista
 33. Täällä blogisi vakilukija kommentoi nyt ensimmäistä kertaa. Kaunis kappale todellakin, joka sai kyyneleet silmiini. Aivan kuin laulaisit omasta tilanteestani. Kiitos vertaistuesta!

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! <3 Ihanaa kuulla, että kappale herätti tunteita. :)

   Poista
 34. Todella kaunista. Tämän myötä tulit jotenkin astetta lähemmäksi, aivan kuin tämä olisi tehnyt sinusta todellisen, pelkän hämyisen blogikasvon sijaan.

  VastaaPoista
 35. Ensin kuuntelin kerran, sitten toisen, kolmannen, neljännen... Aivan ihanaa, herkkää, juuri tämäntyylisestä tykkään! Sanoitukset tuovat tunteita pintaan. rakastan loppua: "etten osaa sanoa vastaan,vaan mä antaudun kokonaan,ja unissani sut saan "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitoksia ihan mielettömästi! :)

   Poista
 36. Huh...niin kaunista, sain ihan kylmiä väreitä. Sulla on aivan ihana ääni. Uskaltaisinpa mäkin joskus laulaa julkisesti / julkaista mun tekemiä lauluvideoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, vielä vähän aikaa sitten en olisi ikinä voinut kuvitellakaan, että julkaisisin lauluvideon täällä blogin puolella. Sitten tuli vain se päivä, että tein niin ja olen niin iloinen, että uskalsin. Kärsin todella pahasta esiintymiskammosta, mutta tiedän, että se on selätettävissä ja niinpä aion tehdä paljon työtä sen eteen. Olen varma, että pystyt samaan. :)

   Poista
 37. Kommentoin jo äsken, mutta on pakko pistää kehut vielä biisistäkin, kun rupesin miettii kenen tekemä tää on niin sit ku sanoit että sun - wow...UPEAA.

  VastaaPoista
 38. Satunnaisesti oon täällä sun blogissa pyöriny, mutta nyt vois sanoa et pelkästään jo tän biisin takia sait musta kyllä vakkarilukijan! :D Siis voi eiiih miten ihana kappale! Koskettava.. sai ihon menemään kananlihalle ja kyyneleen kihoamaan silmiin. <3 Lyriikat oli tosi kauniit ja niin myös sun äänes, kokonaisuudessaan ihan mahtava paketti! Kiitos, että olit rohkea ja ylitit itsesi postaamalla tuon kappaleen.

  Toivon sulle kaikkea hyvää musiikin parissa, toivottavasti saadaan kuulla jatkossakin sun kappaleitas täällä blogin puolella ja sitten jossain vaiheessa ihan radiossakin asti. :)

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella, todella paljon ihanasta kommentistasi! :) Et tiedäkään kuinka paljon iloa ja lämpöä se tässä tyttösessä herätti. :) Ja toivotaan tosiaankin parasta, ehkä vielä jonain päivänä! :)

   Poista
 39. Aivan upea kappale, ääni ja esitys! Lisää tätä. Todella kaunista. :)

  VastaaPoista
 40. Kiitos kiitos KIITOS että uskalsit! Sulla on kaunis ääni, soi upeasti myös matalissa kohdissa. Ihana kappale myöskin, kauniit sanat ja tunnelma herkkä.

  VastaaPoista
 41. Sä kuulostat Terhi Kokkoselta ja kappale Scandinavian Music Groupilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan tämän kohteliaisuutena, kiitos, Terhi on ihana! :) Tai sitten Terhi vain kuulostaa minulta! ;)

   Poista

In Finnish, English or Swedish, please!